Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Peste 3.000 de mașini vechi aduse în țară ilegal. Percheziții la samsari într-un dosar cu prejudiciu de milioane de euro

Peste 3.000 de mașini vechi aduse în țară ilegal. Percheziții la samsari într-un dosar cu prejudiciu de milioane de euro
Mașini vândute fără ca statul să încaseze taxe FOTO: Poliția Română
Zeci de percheziții au loc marți, 14 decembrie, la samsarii de mașini din București și 12 județe din țară, într-un dosar de evaziune fiscală.
Anchetatorii fac cercetări în legătură cu infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.

Activitățile se desfășoară în municipiul București şi în județele Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea și Vrancea.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2019 – martie 2020, persoanele bănuite ar fi comercializat, pe piaţa internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăți comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

Prejudiciu de 6 milioane de euro

Vehiculele second - hand achiziţionate de la furnizorii intracomunitari ar fi fost aduse în ţară și comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obţinute, în mod ilicit, ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal.

În perioada 2019 – 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituții și operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor și pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală și fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6 milioane de euro.

Vor fi puse în aplicare 66 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională. ...citeste mai departe despre "Peste 3.000 de mașini vechi aduse în țară ilegal. Percheziții la samsari într-un dosar cu prejudiciu de milioane de euro" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 14 Decembrie 2021, ora 10:24

 Articol citit de 643 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor