Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Călătoriile cu transportul în comun în București vor putea fi plătite cu cardul bancar

Călătoriile cu transportul în comun în București vor putea fi plătite cu cardul bancar
STB introduce plata cu cardul bancar în toate mijloacele de transport public FOTO Facebook/ STB
Societatea de Transport București (STB) anunță că va dota toate mijloacele de transport în comun din Capitală cu aparate de taxare la care călătoriile vor putea fi achitate cu cardul bancar.
Plata călătoriei cu cardul bancar contactless, direct la validator, este deja posibilă în o parte dintre mijloacele de transport public aflate în circulație.

"Societatea de Transport București STB a inițiat procedura de achiziție publică pentru achiziționarea serviciului de plată cu cardul bancar de tip contactless direct la validatoarele duale ce se vor instala pe circa 1000 de vehicule care nu sunt dotate cu astfel de echipamente (Mercedes EURO3, EURO 4, tramvaie si troleibuze).

Introducerea acestui sistem facilitează plata călătoriei cu orice card bancar contacless, chiar dacă aceștia nu dețin un card de transport sau un titlu valabil de călătorie. De asemenea, plata se poate face direct cu telefonul mobil tip smartphone sau cu ceasul tip smartwatch, atât timp cât au atașat un card bancar", se arată în anunțul postat pe pagina de Facebook a societății.

"STB SA continuă procesul de digitalizare a serviciilor oferite călătorilor din zona metropolitană și implementează sistemul de plată a călătoriei cu cardul bancar contactless direct la validatoarele duale, asigurând astfel mai multă flexibilitate călătorilor în deplasările lor zilnice. Totodată, această modalitate de plată va reduce costurile societății printr-o gestionare eficientă a centrelor de vânzare din rețeaua STB SA", a declarat Adrian CRIȚ, Director General STB SA.

Această facilitate este deja implementată pe autobuzele Mercedes Hibrid si Otokar. Comparând luna noiembrie 2020 cu noiembrie 2021, STB SA a înregistrat o creștere a valorii tranzacționate de circa șase ori.

Validatoarele contactless sunt unele de ultimă generație și permit validarea cardului bancar (inclusiv a celui înrolat pe telefonul mobil sau pe ceasul cu wallet integrat) prin apropierea de semnul contactless. În plus, în autobuzele Otokar și Mercedes Citaro hibrid, validatoarele contactless permit atât validarea cardului bancar, cât și a cardului de transport. Tranzacţia se derulează într-un mediu deplin securizat, anunță reprezentanții STB.

Tariful unei călătorii este cel prevăzut în oferta tarifară a STB SA, fără comision sau alte taxe, indiferent de tipul de card utilizat.

În autobuzele Otokar și Mercedes Citaro hibrid, tran ...citeste mai departe despre "Călătoriile cu transportul în comun în București vor putea fi plătite cu cardul bancar" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 14 Decembrie 2021, ora 12:09

 Articol citit de 534 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor