Plătește-ți facturile online și eficientizează-ți timpul. Descoperă câte poți face pentru mai mult timp liber!

Luni, 21 Martie 2022, ora 14:28
2069 citiri
Plătește-ți facturile online și eficientizează-ți timpul. Descoperă câte poți face pentru mai mult timp liber!
FOTO: plata.enel.ro

Timpul este una dintre cele mai valoroase resurse ale vieții, dar oare câți dintre noi știm cu adevărat cum să-l folosim în mod eficient?

Dacă ți se păreau grele temele la matematică atunci când erai la școală, încearcă să rezolvi tema eficientizării timpului în viața de adult și vei fi cu adevărat un om liber! La urma urmei, managementul timpului este, de fapt, managementul vieții. În viețile noastre aglomerate, uităm că cel mai important lucru este să controlăm timpul pe care îl avem în favoarea noastră. Bineînțeles că avem nevoie de multă disciplină, însă nimic nu este imposibil, mai ales că, în era în care trăim, ne ajută foarte mult accesul la tehnologie.

Ți-am pregătit o listă de recomandări de gestionare mai eficientă a timpului, astfel încât să îți îmbunătățești semnificativ calitatea vieții tale și a celor din jur.

Folosește-te de tehnologie să rezolvi ușor sarcinile importante

Învață să spui „nu” anumitor sarcini neesențiale și încearcă să le prioritizezi pe cele importante, punându-le în capul listei tale. Spre exemplu, alege să interacționezi online cu banca sau să faci diverse plățifără să te mai deplasezi la ghișeele fizice ale furnizorilor de utilități. Toate aceste operațiuni se rezolvă în doar câteva minute, iar tu îți poți vedea liniștit de alte activități care îți fac plăcere. Pentru a nu mai avea grija plăților la utilități și a acțiunilor legate de consumul de acasă, pune-ți alarme lunare în calendar cu „plata facturii Enel”, „index gaze”, sau „plata electrica online” și, dintr-o dată, viața ta va fi mult mai organizată!

O viață mai echilibrată începe cu tine

Împarte ziua în momente fixate în calendar, care te vor ajuta să lucrezi mai concentrat și mai cu spor: un somn de minimum 7 ore, cel puțin două mese pe zi la aceleași ore și mișcare într-un parc sau la sală, cum te simți tu mai confortabil.

Având aceste activități „blocate” în calendar, ești deja pe drumul cel bun spre un stil de viață sănătos și cu mai mult timp pentru a rezolva și alte sarcini decât cele obișnuite.

Identifică și evaluează modul în care îți împarți ziua

Lucrezi la un birou sau în regim hibrid? Atunci evaluează ce faci în timp ce te deplasezi spre serviciu. Fie că folosești mașina, fie că mergi cu transportul în comun, poți profita la maximum de acest timp al tău și poți asculta un podcast educativ sau o carte audio de ficțiune. Acestea sunt cele mai bune momente să incluzi acele activități despre care spui mereu că nu ai când să le introduci în calendarul tău. În timp, aceste obiceiuri devin un stil de viață și vei simți că faci mult mai multe lucruri ca înainte.

Găsește momentele tale de maximă concentrare și limitează accesul la alți stimuli

Indiferent de natura jobului tău, este esențial să îți cunoști corpul și să îți dai seama în ce moment al zilei ești cel mai concentrat pentru a rezolva sarcinile mai dificile de la muncă. De exemplu, în prima parte a zilei, creierul este mai odihnit și mult mai receptiv la acumularea și la diseminarea de informații. Analizează-ți bioritmul și folosește-te de momentele în care poți da randament maxim asupra proiectelor din zi. Pune-ți telefonul pe modul silențios și încearcă să nu citești fiecare sms, mesaj privat sau email care intră în inbox, pentru că aceste acțiuni doar vor încetini procesul tău de lucru.

O pauză este întotdeauna binevenită

Nu putem fi productivi tot timpul, nici în viața privată, nici în cea profesională, așadar este ok să lași creierul să se odihnească din când în când. Fie că îți iei o pauză scurtă de cafea, fie că îți suni un prieten să-l feliciți de ziua lui, aceste momente te ajută să te deconectezi puțin și te determină să te ridici de la birou, pentru a reface din oboseala acumulată.

Odată ce ai adus timpul și tehnologia de partea ta, vei ști cum să te păstrezi în echilibru și să te concentrezi pe lucrurile care îți fac cu adevărat viața mai frumoasă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plata facturi, #plata, #plata online , #Stiri Administratie