Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Încă un lot din Autostrada de Centură a Bucureștiului și-a găsit constructor. Anunțul ministrului Transporturilor

Încă un lot din Autostrada de Centură a Bucureștiului și-a găsit constructor. Anunțul ministrului Transporturilor
un alt lot din Autostrada de Centură a Bucureștiului are constructor desemnat FOTO / Facebook Sorin Grindeanu
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunță marți, 9 august, că încă o porțiune din autostrada de centură a Bucureștiului, de 17,5 km, are constructor desemnat.
„După reevaluarea ofertelor pentru contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al A0 Nord, a fost declarată definitiv câștigătoare o asociere de constructori româno-italiană.

După semnarea contractului, Lotul 1 al A0 Nord trebuie finalizat în 34 de luni (12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția lucrărilor)”, precizează ministrul Transporturilor.

Oficialul mai spune că același contract prevede construirea a două pasaje de mari dimensiuni: pasajul peste CF101 București – Pitești DN7 și pasajul peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea.
Contractul are o valoare de 815,07 milioane lei (fără TVA) și este finanțat prin fonduri europene nerambursabile.
Cel mai avansat pasaj de pe întreg inelul de centură A0 București Sud este cel de la Domnești (72% stadiu fizic), deschiderea podului până la finalul anului fiind aproape garantată. Podul de la Berceni este la 56% stadiu fizic, în timp ce la pasajul de la Cernica, pe centura București Nord, Tirrena Scavi a ajuns la doar 16%, după doi ani de la începerea lucrărilor, și nu este sigură nici finalizarea în 2023, arată o analiză a economedia.ro, realizată la începutul lunii iunie.

Autostrada de Centură a Bucureștiului are aproape 50 de kilometri. ...citeste mai departe despre "Încă un lot din Autostrada de Centură a Bucureștiului și-a găsit constructor. Anunțul ministrului Transporturilor" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 09 August 2022, ora 13:41

 Articol citit de 999 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor