Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Premierul anunta ca urmeaza investitii de 4 miliarde de euro in infrastructura de sanatate

Premierul anunta ca urmeaza investitii de 4 miliarde de euro in infrastructura de sanatate
Pat in spital FOTO Unsplash
Premierul Ludovic Orban a declarat ca in urmatoarea perioada vor fi facute investitii importante in infrastructura de sanatate, urmand sa fie alocate 4 miliarde de euro.
"As incepe prin a accentua informatia ca Romania este singura tara din UE care in primul semestru al anului 2020 a crescut investitiile, raportat la perioada echivalenta a anului 2019. De asemenea, informatia ca nivelul investitiilor publice, desi suntem in criza economica generata de criza sanitara, este cel mai mare din ultimii 10 ani", a afirmat Orban, la videoconferinta "RoInvest".

El a anuntat ca in urmatoarea perioada vor fi facute investitii importate in infrastructura de sanatate.

"Investitii extrem de importante in urmatoarea perioada vor fi in infrastructura de sanatate. Este clar ca aceasta pandemie ne-a pus la grea incercare si a evidentiat nevoi mari ale sistemului de sanatate publica si atat din exercitiul financiar multianual, cat si din Programul National de Recuperare si Rezilienta vom aloca sume extrem de importante, de peste 4 miliarde de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii in domeniul sanatatii, pentru a creste calitatea serviciilor furnizate catre cetateni din domeniul sanatatii", a adaugat Orban.

Premierul a mentionat ca de la inceputul mandatului a transmis ca doreste schimbarea "paradigmei, filosofiei de guvernare", pentru a nu sustine o crestere economica printr-o crestere artificiala a cererii, a consumului, prin parghii guvernamentale, ci prin investitii, cresterea competitivitatii, inovare, cercetare, crearea unui climat favorabil afacerilor, favorabil investitiilor private.

Orban a subliniat ca multe dintre masurile din Planul national de investitii sunt operationale.

"Am lansat la 1 iulie planul national de investitii - Recladim Romania, dintre masurile incluse cea mai mare parte au fost transpuse in reglementari si multe dintre ele sunt operationale, de la IMM Invest pana la schema de ajutor de stat pentru marile companii, pentru garantarea creditelor, pentru investitii sau pentru capitalul de lucru, atat in programul IMM Invest, cat si in schema de ajutor pentru marile companii. De asemenea, in ceea ce priveste fondurile europene, am folosit parghiile de realocari de fonduri ca urmare a cresterii flexibilitatii care a fost stabilita de Comisia Europeana, am relocat fonduri importante pentru a sprijini diferite programe de granturi. De asemenea, am folosit parghia supracontractarii pentru a creste sumele alocate granturile alocate pentr ...citeste mai departe despre "Premierul anunta ca urmeaza investitii de 4 miliarde de euro in infrastructura de sanatate" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 15 Octombrie 2020, ora 12:33

 Articol citit de 427 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor