Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Cât costă terenurile în comuna Jurilovca din Delta Dunării. Prețurile s-au triplat in ultimii zece ani

Cât costă terenurile în comuna Jurilovca din Delta Dunării. Prețurile s-au triplat in ultimii zece ani
Imagine din Jurilovca FOTO googlemaps/ Oana Zemora
Preţurile practicate pentru terenurile intravilane şi casele din comuna Jurilovca, judeţul Tulcea, s-au triplat în ultimii zece ani, însă în alte sate din Deltă care sunt înconjurate de ape preţurile nu au crescut la fel de spectaculos.
Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a declarat, pentru AGERPRES, că preţurile terenurilor din intravilan au crescut pe fondul dezvoltării infrastructurii localităţilor.

"Dacă facem o analiză a ultimilor 10 ani, putem spune că preţul terenurilor din intravilan s-a triplat. Chiar şi cel al locuinţelor vechi, tradiţionale s-a triplat. Poate că de multe ori cumpărătorii spun că nu se justifică preţurile, dar până la urmă faptul că s-a reuşit o infrastructură decentă, apă, canalizare, asfaltare, te face să investeşti în acea zonă, iar pe proprietar îl face să ceară bani pe ceva care ştie că merită", a menţionat primarul Eugen Ion.

De altfel, în momentul de faţă, sunt puţine terenuri de vânzare în comuna Jurilovca, situaţia fiind similară şi în alte zone din Deltă, potrivit localnicilor.

"Cine are teren îl ţine pentru copii, iar ce terenuri au fost s-au vândut. În ultimii ani, se întorc în sat tinerii, dar vin şi cei care îşi construiesc pensiuni. Să construieşti însă aici este foarte greu, pentru că transportul materialelor se face pe apă şi este dificil", a afirmat Agripina Butelchin, din satul Mila 23 care aparţine de comuna Crişan.

Potrivit primarului comunei Crişan, Silviu Rahău, numărul autorizaţiilor de construcţie emise în ultimii patru ani se menţine constant.

"Se vând terenuri şi se construiesc case, dar nu prea mai sunt multe locuri de vânzare. În fiecare an, se emit autorizaţii de construcţie fie pe fonduri proprii, fie pe fonduri europene. De vreo patru ani, suntem constanţi pe piaţa imobiliară", a afirmat primarul Silviu Rahău.

La Maliuc, comună cu sate situate pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, preţul unui metru pătrat de teren din intravilan variază de la 2 euro până la 30 de euro, potrivit proprietarului unei pensiuni, Daniel Huşanu.

"Sunt multe terenuri inundabile în Deltă şi din acest motiv preţurile variază. În satul Maliuc, a început să se construiască în ultimii ani. Sunt şi investitori din exterior, dar sunt şi tineri care au lucrat în străinătate şi se întorc acasă să-şi construiască o casă sau o pensiune, dar în condiţiile în care satul este mic, şi ...citeste mai departe despre "Cât costă terenurile în comuna Jurilovca din Delta Dunării. Prețurile s-au triplat in ultimii zece ani" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 15:15

 Articol citit de 364 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor