Primarul Sectorului 4 cere plafonarea de urgenta a preturilor la dezinfectanti: S-au dublat dupa ordonanta militara!

Marti, 31 Martie 2020, ora 15:57
924 citiri
Primarul Sectorului 4 cere plafonarea de urgenta a preturilor la dezinfectanti: S-au dublat dupa ordonanta militara!
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, cere plafonarea de urgenta a preturilor la dispensere si dezinfectanti dupa ce, ca urmare a OM4 prin care primariile sunt obligate sa doteze scarile de bloc cu solutii dezinfectante, preturile "s-au dublat fara motiv evident".

O alta varianta propusa de primarul Baluta este chiar rechizitionarea acestor produse, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4.

"Interventia de urgenta" este adresata in special Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, careia i se cere sa intervina "in sensul plafonarii sau rechizitionarii dispenserelor si a solutiilor dezinfectante existente in acest moment pe piata de profil".

"Masura este neaparat necesara intrucat imediat dupa publicarea ordonantei militare nr. 4, ce cuprinde obligativitatea autoritatilor locale de a monta la scarile de bloc sisteme de distributie a dezinfectantilor, preturile acestora s-au dublat fara motiv evident.

Reamintim faptul ca numai in Sectorul 4, pentru a indeplini prevederile ordonantei militare numarul 4, este necesara achizitionarea a cel putin 10.000 de dispensere si zeci de mii de litri de dezinfectant, ori in conditiile in care piata reactioneaza in detrimentul publicului, consideram ca interventia autoritatilor este imperativ necesara", se arata in comunicatul PS4.

De altfel, primarul Sectorului 4 a deschis un sondaj pe pagina sa de Facebook prin care ii consulta pe bucurestenii din sectorul pe care il administreaza daca sunt sau nu de acord "sa montam dispensere cu solutii dezinfectante la fiecare dintre cele aproximatix 10.000 de scari de bloc din sectorul nostru".

Dupa ce mai multi comentatori i-au reamint ca o ordonanta militara "se executa, nu se discuta", primarul Baluta a venit cu o explicatie: "Discutia nu este daca executam sau nu obligatiile prevazute in ordonanta, ci o abordare practica a acestora. Asa cum am spus si in textul acestei postari, unele dintre asociatiile de proprietari isi vor permite montarea acestor dispensere pe cheltuiala proprie, altele nu. Prin urmare, consider oportun ca autoritatea locala sa intervina numai acolo unde este neaparat nevoie!".

Autoritatile locale, obligate sa monteze dispozitive cu dezinfectant la intrarea in blocuri si sa dezinfecteze scarilePrimarii se plang ca n-au bani sa puna dezinfectant la toate blocurile si vor sa-i oblige pe proprietari sa cumpere

Ramai pe Ziare.com ca sa fii la curent cu cele mai noi informatii d ...citeste mai departe despre "Primarul Sectorului 4 cere plafonarea de urgenta a preturilor la dezinfectanti: S-au dublat dupa ordonanta militara!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plafonare pret dezinfectanti Primaria Sector4, #primar Baluta pret dezinfectanti coronavirus , #Stiri Administratie