Protest al ceferistilor in fata Ministerului Transporturilor. Printre nemultumiri: subfinantarea infrastructurii feroviare

Duminica, 27 Iunie 2021, ora 19:18
543 citiri
Protest al ceferistilor in fata Ministerului Transporturilor. Printre nemultumiri: subfinantarea infrastructurii feroviare
Ceferistii cer modernizarea infrastructurii feroviare

Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania si sindicatele afiliate la aceasta protesteaza marti, 29 iunie, timp de doua ore, in fata Ministerului Transporturilor.

Printre nemultumiri se numara faptul ca nu a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli al SNTCF "CFR Calatori" SA pe anul 2021, a anuntat organizatia.

"Protestam pana Romania va respecta strategia europeana si in domeniul feroviar. Protestam pentru ca la jumatatea anului 2021, ce este declarat de Uniunea Europeana ca fiind anul Cailor Ferate Europene, in Romania nu exista aprobat prin Hotarare de Guvern Bugetul de Venituri si Cheltuieli al SNTCF "CFR Calatori" SA pe anul 2021. Protestam pentru ca SNTCF "CFR Calatori" SA nu face solicitare la CENAFER pentru a incepe scoli/cursuri de mecanici locomotiva pentru asigurarea schimbului de generatii. Protestam contra subfinantarii infrastructurii feroviare care micsoreaza viteza trenurilor de calatori. Protestam contra subcompensarii operatorilor de transport feroviar de calatori din Romania deoarece aceasta mentine in circulatie trenurile vechi, cu sauna vara si cu racoare iarna", se spune in comunicat.

Organizatia mentioneaza ca protesteaza pentru ca Guvernul Romaniei, Ministerul Transporturilor si Autoritatea de Reforma Feroviara fac "inevitabila distrugerea operatorilor de transport feroviar de calatori romani in conditiile in care reforma feroviara pentru acestia inseamna in realitate cresterea nemultumirii pasagerilor din trenurile de calatori".

"Protestam ca toti acesti factori decidenti din Romania sa afle ca vagoanele si locomotivele, automotoarele si ramele de pe Calea Ferata Romana sunt in proportie de 90% vechi si din aceasta cauza nu ofera conditii de calatorie si confort corespunzatoare si nici conditii de munca decente si pentru ca acestia sa inteleaga ca trebuie sa cumpere urgent - pe fonduri europene existente pentru asa ceva - treburi noi de calatori", se arata in document.

Sindicalistii mentioneaza ca protesteaza pentru faptul ca din cauza nepasarii si a dezinteresului guvernantilor fata de transportul feroviar romanii au ramas cu trenurile vechi si fara bani pentru intretinerea si repararea lor. Organizatia precizeaza ca Romania putea avea pe calea ferata in 2021 o treime din trenurile de calatori noi si in anul 2027 numai trenuri noi pe fonduri europene.

Reprezentantii Federatiei sustin ca se refera la faptul ca cele 420 de trenuri noi de tip push - pull ce ar fi totalizat 1.860 vagoane n ...citeste mai departe despre "Protest al ceferistilor in fata Ministerului Transporturilor. Printre nemultumiri: subfinantarea infrastructurii feroviare" pe Ziare.com

#cfr, #protest CFR, #ministerul transporturilor, #PNRR , #Stiri Administratie