Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Compensarea prețurilor la carburanți anunțată de Ciucă, criticată de partenerii de coaliție: "Alternativa PSD ar fi fost mai bună"

Compensarea prețurilor la carburanți anunțată de Ciucă, criticată de partenerii de coaliție: "Alternativa PSD ar fi fost mai bună"
Partidele conduse de Ciucă și Ciolacu nu s-au înțeles nici pe soluția la scumpirea carburanților FOTO Hepta
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi, 23 iunie, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă.
PSD a transmis la scurt timp după anunţul premierului Nicolae Ciucă privind compensarea cu 50 de bani a preţului la combustibili că respectă decizia şefului Executivului, însă consideră că alternativa lor ar fi fost mai bună. Social-democraţii susțin că, dacă operatorii vor creşte în continuare preţurile, PSD va reveni în coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial.

”PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluţii privind reduceri importante ale preţului carburanţilor. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât şi operatorii privaţi, astfel încât preţul carburanţilor să scadă cu 50 de bani”, scrie PSD.

”Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună şi ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de aşteptările românilor. În plus, în multe alte ţări europene, soluţia compensării a funcţionat doar câteva săptămâni, după care preţurile au revenit şi au ajuns chiar la niveluri mai mari. De aceea, dacă operatorii din piaţă vor creşte din nou preţurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial”, mai anunţă PSD.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. Jumătate din această reducere va fi decontată de stat iar mecanismul prin care se asigură stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Impactul bugetar este de 2 miliarde de lei. ...citeste mai departe despre "Compensarea prețurilor la carburanți anunțată de Ciucă, criticată de partenerii de coaliție: "Alternativa PSD ar fi fost mai bună"" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 23 Iunie 2022, ora 14:54

 Articol citit de 347 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor