Un an de COVID-19 in Romania: De la "coronavirusul e de zece ori mai slab decat gripa" pana la "presedintele a solicitat sa se vaccineze primul, dar s-a considerat inoportun"

Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 00:03
546 citiri
Un an de COVID-19 in Romania: De la "coronavirusul e de zece ori mai slab decat gripa" pana la "presedintele a solicitat sa se vaccineze primul, dar s-a considerat inoportun"
Oamenii au invatat sa pastrteze distanta FOTO Pixabay.com

A trecut mai bine de un an de la primul caz de infectie cu noul coronavirus. Oficial a fost raportat la Beijing pe 8 decembrie 2019 dar de fapt, primul pacient ar fi fost descoperit in luna noiembrie a anului trecut. De atunci, omenirea a trecut printr-o serie de schimbari. Oamenii au fost nevoiti sa respecte restrictii dure, sa indure durerea pierderii unor persoane dragi, insa oamenii de stiinta au descoperit vaccinuri care ne-ar putea salva.

In perioada 8-30 decembrie, China constata ca o epidemie misterioasa de pneumonie, asemanatoare cu SARS-ul, afecteaza o serie de cetateni chinezi, majoritatea avand legatura cu piata de animale si peste Huanan, conform mindcraftstories.ro.

De atunci si pana cand Romania a inregistrat primul caz de infectie, pe 26 februarie 2020, autoritatile din tara noastra nu prea au reactionat si s-au comportat ca si cum pericolul iminent nu ar fi existat.

Abia dupa ce Italia, care devenise "iadul pe pamant" a inceput sa impuna restrictii, autoritatile de la Bucuresti au inceput sa gandeasca planuri de actiune.

Iata ce s-a intamplat in timpul scurs de la raportarea primului caz de coronavirus din lume si raspunsul autoritatilor romane la pandemie:

Un an de la primul caz de coronavirus in lume. Cat de greu s-au activat autoritatile din Romania

Se inregistreaza primul caz de coronavirus in Romania. Dr. Cercel: "coronavirusul e de 10 ori mai slab ca virusul gripal"

26 februarie 2020 - Romania inregistreaza primul caz de coronavirus. Era un tanar in varsta de 26 de ani care venise in contact cu un cetatean italian venit in Romania cu afaceri. Intre timp s-a facut bine.

A fost confirmat primul caz de coronavirus in Romania. Pacientul este din Gorj si locuia cu alte 7 persoane (Video)

In aceeasi zi, Coreea de Sud depaseste 1.000 de cazuri si ajunge la 1.146 si 11 decese.

OMS anunta ca, pentru prima oara, se inregistreaza mai multe cazuri noi zilnic in afara Chinei.

27 februarie 2020 - Seful Institutului Matei Bals din Capitala, Dr. Adrian Streinu Cercel, declara la Digi 24 ca noul coronavirus este "de 10 ori mai slab decat virusul gripal. Insa, tinand cont ca avem un germene nou care nu a mai fost in circulatie pana acum, toata lumea este alertata si e normal sa fie asa. Lumea medicala, vorbesc.

Vad ca se alerteaza si ceilalti care nu ar trebui. Alerta de la nivelul lumii medicale este una, pentru ca noi trebuie sa stim si sa verificam de fiecare data cu ce venim in contact. Noi avem pe teritoriul Ro ...citeste mai departe despre "Un an de COVID-19 in Romania: De la "coronavirusul e de zece ori mai slab decat gripa" pana la "presedintele a solicitat sa se vaccineze primul, dar s-a considerat inoportun"" pe Ziare.com

#coronavirus Romania, #retrospectiva, #autoritati, #vaccin acti covid , #Stiri Administratie