Romanii au cheltuit mai mult pe mancare in pandemie. Ce alte produse au mai cumparat

Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 09:56
842 citiri
Romanii au cheltuit mai mult pe mancare in pandemie. Ce alte produse au mai cumparat
Pixabay

Romanii au cumparat mai multe produse alimentare, bautura si tutun in pandemie, arata ultimele statistici furnizate de INS.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2019, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 2,1%, datorita majorarii vanzarilor de produse nealimentare (+5,5%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,3%).

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 8,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada similara din 2019, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 2,2%, pe fondul majorarii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,7%) si vanzarilor de produse nealimentare (+5,3%).

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 8,2%.

Datele INS arata ca volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 1,4%, datorita cresterii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+8,1%).

Scaderi au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-6,4%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-2,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,7%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,2%) si la vanzarile de produse nealimentare (+0,6%).

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 0,3%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 3,3%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de pr ...citeste mai departe despre "Romanii au cheltuit mai mult pe mancare in pandemie. Ce alte produse au mai cumparat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alimente, #INS, #cifra de afaceri , #Stiri Administratie