Românii de pe granița de vest merg în Ungaria pentru a face plinul. Cât costă un litru de benzină în țara vecină VIDEO

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 08:27
777 citiri
Românii de pe granița de vest merg în Ungaria pentru a face plinul. Cât costă un litru de benzină în țara vecină VIDEO
Românii de pe granița de vest merg în Ungaria să alimenteze FOTO Pixabay

Plafonarea prețurilor la combustibil, în Ungaria, îi determină pe mulți români de pe frontiera de vest să meargă în țara vecină doar pentru a alimenta, arată Digi24. Potrivit sursei citate, la un plin de combustibil se face o economie și de 150 de lei.

Potrivit Digi24, distanța de la Punctul de Trecere a Frontierei până la prima benzinărie din Ungaria este de doar 5 km, iar la un plin și o diferență de 2-3 lei per litru, economia este una importantă.

Un șofer român a declarat că în Ungaria prețul și calitatea motorinei sunt mai bune, economia la un plin de 50 de litri fiind de aproximativ 100 de lei. „Eu sunt un pic mai norocos, că am rezervor de 80”, a declarat un alt șofer român pentru Digi24.

Plafonul de 480 de forinți pe litru a fost impus benzinăriilor de guvernul maghiar încă din toamna anului trecut, până în 15 mai, anul acesta.

...citeste mai departe despre "Românii de pe granița de vest merg în Ungaria pentru a face plinul. Cât costă un litru de benzină în țara vecină VIDEO" pe Ziare.com

#Ungaria, #benzina, #motorina, #alimentare , #Stiri Administratie