Judecătorii de la ÎCCJ, CSM și procurorii de la Parchetul General, salarii majorate cu 25% plătite retroactiv din 2018

Marti, 25 Aprilie 2023, ora 20:51
126 citiri
Judecătorii de la ÎCCJ, CSM și procurorii de la Parchetul General, salarii majorate cu 25% plătite retroactiv din 2018
Sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție FOTO

Judecătorii de la instanța supremă, CSM și procurorii ar urma să primească salarii majorate cu 25%, recalculate retroactiv, pe ultimii cinci ani. Totul a pornit de la o decizie a unei instanțe.

Deși sunt cei mai bine plătiți bugetari, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiției (ÎCCJ), procurorii Parchetului General (PG) precum și angajații Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și-au decis majorarea salariilor.

Majorările cu 25% ale salariilor se vor face retroactiv, începând cu data de 1 ianuarie 2018, veniturile fiind recalculate pe ultimii cinci ani, potrivit Europei Libere.

La acestea, se vor adăuga dobânda legală penalizatoare și indicele inflației.

În prezent, un judecător de la instanța supremă are un salariu brut lunar de 29.000 de lei, la care se adaugă trei sporuri – de condiții grele, de suprasolicitare neuropsihică și de confidențialitate – în valoare totală de 8.000 de lei net, mai scriu jurnaliștii publicației citate.

Majorarea a fost cerută în instanță de 65 de judecători și magistrați asistenți care au cerut recalcularea salariilor, în sensul majorării acestora cu 25%. Au obținut o decizie favorabilă la Tribunalul Ploiești. ...citeste mai departe despre "Judecătorii de la ÎCCJ, CSM și procurorii de la Parchetul General, salarii majorate cu 25% plătite retroactiv din 2018" pe Ziare.com

#salarii, #Justitie, #ICCJ, #CSM , #Stiri Administratie