Se extind restrictiile in Europa in fata cresterii numarului infectarilor si al deceselor

Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 18:06
604 citiri
Se extind restrictiile in Europa in fata cresterii numarului infectarilor si al deceselor
Foto: Unsplash

Cifrele noilor infectari si ale deceselor asociate COVID-19 in Europa inregistreaza noi maxime, cum este cazul Germaniei, care joi a anuntat un nou record de decese, motiv pentru care unele tari impun noi restrictii antiepidemice sau le prelungesc pe cele deja adoptate, relateaza agentia EFE.

Germania a inregistrat in ultimele 24 de ore 1.244 de decese asociate COVID-19, numar ce depaseste ultimul record, de 1.188 consemnat vinerea trecuta, in timp ce numarul noilor cazuri de infectare este de 25.164. Recordul de infectari a fost raportat pe 18 decembrie, cu 33.777 de cazuri. Numarul persoanelor vaccinate impotriva COVID-19 in aceasta tara cu circa 83 de milioane de locuitori era joi de 758.093.

Directorul institutului german de boli infectioase Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, si-a manifestat ingrijorarea fata de noile tulpini de coronavirus detectate in Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia, dar a apreciat ca pandemia poate fi adusa sub control pana la finele acestui an, cu conditia insa ca un numar suficient de cetateni sa fie dispusi sa se vaccineze.

Italia a anuntat 507 decese zilnice in ultima raportare, depasind pragul de 80.000 de decese asociate COVID-19, si 15.774 de noi infectari. Guvernul de la Roma a prelungit miercuri seara starea de urgenta pana pe 30 aprilie, unele restrictii fiind inasprite. Este mentinuta interdictia de circulatie intre orele 22:00 si 05:00, raman inchise scolile, cinematografele, piscinele, iar barurile si restaurantele pot fi deschise cel mult pana la ora 18:00.

Marea Britanie, unde noua tulpina mai contagioasa a coronavirusului SARS-CoV-2 a provocat o crestere puternica a numarului cazurilor de COVID-19, a spitalizarilor si deceselor, are sistemul sanitar coplesit de valul de internari, spitalele fiind in plus nevoite sa improvizeze morgi de urgenta pentru pacientii ucisi de COVID-19, iar un nou record de decese, de 1.564, a fost inregistrat miercuri. Incepand de luni, 18 ianuarie, este obligatoriu un test COVID-19 negativ la intrarea in tara, masura de precautie luata de guvernul de la Londra pentru a evita importarea si a altor mutatii ale coronavirusului, precum cele din Africa de Sud sau Brazilia.

Pe de alta parte, Marea Britanie a luat un avans considerabil fata de UE in privinta vaccinarii, reusind pana miercuri sa vaccineze peste 2,6 milioane de persoane.

In Irlanda mai mult de jumatate din noile cazuri de COVID-19 confirmate sunt cu tulpina britanica, ce a provocat si in aceasta tara o cr ...citeste mai departe despre "Se extind restrictiile in Europa in fata cresterii numarului infectarilor si al deceselor" pe Ziare.com

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
#coronavirus, #Europa, #restrictii , #Stiri Administratie