Câte țigări și cât alcool puteți să transportați în bagaje dacă veți călători într-un stat al UE. Reguli drastice la vamă

Marti, 21 Iunie 2022, ora 22:10
817 citiri
Câte țigări și cât alcool puteți să transportați în bagaje dacă veți călători într-un stat al UE. Reguli drastice la vamă
Ce cantitate de tutun și alcool puteți lua în bagaje, dacă veți călători cu avionul în Europa FOTO / Hepta

În plin sezon al vacanțelor, după doi ani de restricții, românii și-au programat concediul de vară în special în afara țării.

Odată biletele de avion cumpărate rămâne de rezolvat problema bagajelor. Dacă ați optat pentru un baga de cală este important să respectați anumite reguli stricte pentru a nu avea probleme cu autoritățile vamale.

Cele mai multe nedumeriri ale pasagerilor țin de cantitatea de țigări/tutun și alcool pe care o pot transporta în bagajele de cală, în cazul unei curse cu avionul.

Dacă sunteți simplu turist, cantitatea de mărfuri pe care o puteți cumpăra și lua cu dumneavoastră când călătoriți dintr-o țară a UE în alta nu este limitată, atâta timp cât ați făcut cumpărăturile pentru uz personal și nu în scopuri comerciale, potrivit site-ului oficial al Uniunii Europene. Taxele (TVA și accize) sunt incluse în prețul pe care îl plătiți în țara din care cumpărați produsul, deci nu vi se vor mai percepe taxe în altă țară din UE. Restricțiile sunt impuse de greutatea bagajului de la cală pentru care ați optat, existând posibilitatea să plătiți taxe suplimentare pentru diferența de greutate.

Totuși, pentru a stabili dacă produsele sunt cumpărate pentru uz personal, autoritățile vamale din UE pot verifica anumite lucruri: dacă dețineți o întreprindere comercială sau dacă lucrați pentru o astfel de întreprindere, cum sunt împachetate și transportate produsele, cu ce cantitate de produse călătoriți. Ca să nu aveți probleme este recomandat să aveți un bon fiscal de la magazinul de unde ați cumpărat produsele.

Fiecare țară din UE poate stabili o limită maximă pentru cantitatea de tutun sau băuturi alcoolice pe care o puteți introduce în țară. Aceste cantități maxime trebuie să fie de cel puțin:

800 de țigarete

400 de țigări de foi (trabucuri cu o greutate maximă de 3 grame fiecare)

200 de trabucuri

1 kg de tutun

10 litri de băuturi spirtoase

20 de litri de vin cu adaos de alcool

90 de litri de vin (din care cel mult 60 de litri de vin spumos)

110 litri de bere, potrivit europa.eu

Este bine totuși să vă încadrați în limitele indicate pentru că autoritățile vamale vă pot suspecta că transportați produse care nu sunt pentru uz personal sau sunt destinate comercializării. Dacă se ajunge la această situația, va trebui probabil să dovediți că ați cumpărat produsele pentru dumneavoastră (furnizân ...citeste mai departe despre "Câte țigări și cât alcool puteți să transportați în bagaje dacă veți călători într-un stat al UE. Reguli drastice la vamă" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#avion, #bagaje mici avion, #tutun, #tigari, #alcool, #vama , #Stiri Administratie