Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Bugetarii vor primi din nou tichete de vacanță în 2022. Condiții pentru angajații din sectorul privat

Bugetarii vor primi din nou tichete de vacanță în 2022. Condiții pentru angajații din sectorul privat
Tichetele de vacanță vor fi reintroduse din 2022 FOTO Hepta
Daniel Cadariu, ministrul propus pentru Antreprenoriat şi Turism, a anunțat miercuri, 24 noiembrie, că angajații din sectorul bugetar vor primi în 2022 tichete de vacanță. Acestea le vor fi acordate și angajaților din sectorul privat, dacă agenții economici vor dori.
"Tot pentru partea de turism, pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcţiona şi pentru cei din mediul privat. Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume. În măsura în care în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei", a anunțat Cadariu în timpul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament.

Potrivit acestuia, tichetele vor fi acordate de la începutul anului 2022, iar "pentru asta ne vom lupta atunci când se va discuta Legea bugetului, să includem sumele necesare în buget".
Întrebat dacă aplicabilitatea voucherelor de vacanţă va fi limitată la staţiunile balneo şi la agroturism, Cadariu a răspuns: "Noi, acum, ca minister, trebuie să creăm strategii. Făcând analiza s-a constatat că anumite sectoare din domeniul turismului au rămas în urmă - staţiunile balneo şi turismul din mediul rural. Ţinta principală acolo este. Însă, în măsura în care există cerere, ele trebuie aplicate pentru toţi, pentru că după un an de activitate constaţi că la bugetul statului se întorc mult mai mulţi bani, pentru că ştim foarte bine că se pune în mişcare activitatea din domeniul turismului".

În ceea ce priveşte voucherele de vacanţă pentru mediul privat, ministrul propus la Turism a subliniat că se doreşte stimularea agenţilor economici ca să le ofere angajaţilor, însă compensarea acestor tichete depinde de un "dacă".

"Din păcate, prea puţini dintre agenţii economici au optat pentru achiziţionarea acestor tichete de vacanţă pentru a le oferi salariaţilor. Noi considerăm că trebuie să îi stimulăm pe cât mai mulţi să facă acest lucru, de aceea am spus că dacă mersul economiei va permite vom încerca să compensăm de la bugetul de stat aşa ceva. Există un 'dacă'", a atras el atenţia.
...citeste mai departe despre "Bugetarii vor primi din nou tichete de vacanță în 2022. Condiții pentru angajații din sectorul privat" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 23:32

 Articol citit de 372 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor