Trump spune ca Google dezvolta un site care va ajuta la testarea pentru coronavirus, dar compania dezminte

Sambata, 14 Martie 2020, ora 08:36
1048 citiri
Trump spune ca Google dezvolta un site care va ajuta la testarea pentru coronavirus, dar compania dezminte
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele american Donald Trump a declarat ca Google va crea un website care va ajuta la a stabili daca o persoana are nevoie de un test pentru coronavirus sau nu. Google dezminte insa informatia.

"Doresc sa multumesc Google. Google ajuta la dezvoltarea unui website, va fi construit foarte rapid, spre deosebire de alte website-uri din trecut, pentru a determina daca este necesar un test si pentru a facilita testarea la o locatie convenabila... Google are 1.700 de ingineri care lucreaza in prezent la acest lucru, fac progrese extraordinare", a spus Trump, citat de Reuters.

In schimb, Google a transmis ca nu dezvolta un site pentru testare nationala de Covid-19, asa cum a anuntat liderul de la Casa Alba, ci divizia de stiinte a companiei-mama Alphabet pregateste o platforma pentru San Francisco Bay Area, nu pentru intreaga tara.

Proiectul nu este derulat de Google, ci de Verily - divizie a Alphabet, compania-mama a Google. In plus, unealta digitala este "in stadiu incipient de dezvoltare", cu un test programat sa aiba loc initial in San Francisco Bay Area, nu in intreaga tara. La un moment dat, a transmis Verily, ar putea extinde proiectul.

"Dezvoltam o unealta pentru a ajuta la triajul indivizilor pentru testarea Covid-19. Verily se afla in faza incipienta de dezvoltare si planuieste sa desfasoare testari in Bay Area, cu speranta de a se extinde pe parcursul timpului.

Apreciem sprijinul primit de la oficialii guvernamentali si partenerii din industrie si inginerilor Google pentru ca s-au oferit voluntar sa fie parte din acest efort", a explicat Verily.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre epidemia de coronavirus si masurile luate de autoritati ...citeste mai departe despre "Trump spune ca Google dezvolta un site care va ajuta la testarea pentru coronavirus, dar compania dezminte" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump google site testare coronavirus , #Stiri Administratie