Mii de turiști, nevoiți să își anuleze vacanțele de Paște. Problema invocată de operatorii aerieni și aeroporturi

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 09:20
1060 citiri
Mii de turiști, nevoiți să își anuleze vacanțele de Paște. Problema invocată de operatorii aerieni și aeroporturi
Turismul a început să revină la viață după eliminarea restricțiilor FOTO Unsplash

Mii de turişti şi-au văzut vacanţele de Paşte perturbate sau anulate, deoarece companiile aeriene şi aeroporturile nu au suficient personal pentru a face faţă redresării cererii, pe măsură ce restricţiile pandemiei sunt relaxate în Europa, transmite Reuters.

Ratele ridicate de Covid-19 în Marea Britanie au provocat absenţe ale personalului companiilor aeriene şi aeroporturilor, care aveau deja probleme să recruteze după ce lucrătorii au părăsit industria în timpul pandemiei.

Transportatorul low-cost easyJet a fost unul dintre cei mai afectaţi, spunând că a anulat aproximativ 60 de zboruri în Marea Britanie marţi şi că se aşteaptă la anulări similare în zilele următoare.

Compania a anulat peste 200 de zboruri în weekend şi alte 62 luni.

Paul Charles, şeful companiei de consultanţă pentru turism The PC Agency, a spus că ar putea fi nevoie să treacă cel puţin două sau trei luni pentru a trece printr-un cocktail neplăcut de lipsă de personal, cazuri de Covid-19 şi întârzieri în aprobarea permiselor de securitate pentru lucrătorii aeroporturilor şi companiilor aeriene.

”Este ironic că însăşi dorinţa de a-i face pe oameni să rezerve din nou, după pandemie, cauzează probleme de transport mai dificile decât cele create de Covid în sine”, a spus el.

EasyJet a spus că asigură un echipaj suplimentar în aşteptare, dar a anulat unele zboruri pe rute pe care operează servicii frecvente, astfel încât pasagerii să aibă opţiuni de rerezervare.

British Airways a anulat 662 de zboruri în săptămâna încheiată duminică, a declarat firma de analiză a aviaţiei Cirium, deşi acestea includ zborurile pe distanţe lungi suspendate din cauza sancţiunilor şi restricţiilor, cum ar fi în Rusia şi părţile din Asia afectate de Covid-19.

BA a refuzat să ofere o cifră pentru anulări. De asemenea, transportatorul a fost lovit de o altă defecţiune IT miercuri.

Numărul de zboruri anulate din cauza bolilor personalului în ultimele zile a fost de o singură cifră, a declarat marţi un purtător de cuvânt. Dar întârzierile în verificările cerute de guvern pentru personalul nou au împiedicat accelerarea zborurilor până în vară, a spus el, şi au redus deja creşterea planificată a serviciilor cu aproximativ 20 de zboruri pe zi până la sfârşitul lunii mai.

Lipsa de personal este o problemă atât la sol, cât şi în aer.

Cozile de la Aeroportul Manch ...citeste mai departe despre "Mii de turiști, nevoiți să își anuleze vacanțele de Paște. Problema invocată de operatorii aerieni și aeroporturi" pe Ziare.com

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#vacante anulate, #paste, #personal, #companii aeriene, #aeroport , #Stiri Administratie