Uniunea Europeană le impune companiilor de tehnologie să ia măsuri pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 07:33
587 citiri
Uniunea Europeană le impune companiilor de tehnologie să ia măsuri pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor
22 de milioane de infracţiuni legate de abuz sexual asupra copiilor au fost raportate în 2020 FOTO Pexels

Uniunea Europeană intenţionează să propună o lege în lunile următoare pentru a solicita companiilor de tehnologie să facă mai mult pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor, consolidând aranjamentele voluntare actuale, potrivit comisarului pentru Afaceri interne, Ylva Johansson, transmite Reuters.

Johansson a declarat publicaţiei Welt am Sonntag din Germania că furnizorii de servicii de internet şi firmele de reţele sociale au raportat 22 de milioane de infracţiuni legate de abuz sexual asupra copiilor în 2020, faţă de 17 milioane în 2019, dar că acestea sunt numai o fracţiune din numărul real.

”Voi propune o legislaţie în următoarele luni care va cere companiilor să detecteze, să raporteze şi să elimine abuzul sexual asupra copiilor. Un raport voluntar nu va mai fi atunci suficient”, a spus Johansson.

Conform normelor actuale ale UE, reţelele de socializare şi serviciile de poştă şi mesagerie, cum ar fi Facebook şi Google, pot opta dacă să urmărească sau nu infracţiunile.

Johansson a spus că lupta împotriva abuzului asupra minorilor ar trebui să fie mai bine coordonată şi este nevoie de un centru european specializat pentru a îmbunătăţi prevenirea, aplicarea legii şi sprijinul victimelor. ...citeste mai departe despre "Uniunea Europeană le impune companiilor de tehnologie să ia măsuri pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor" pe Ziare.com

#infractiuni informatice, #UE, #lege, #abuz sexual , #Stiri Administratie