Viktor Orban respinge lista UE a tarilor "sigure" in privinta covid-19. Cu o exceptie

Joi, 02 Iulie 2020, ora 13:50
727 citiri
Viktor Orban respinge lista UE a tarilor "sigure" in privinta covid-19. Cu o exceptie
Foto: Facebook.com / Orban Viktor

Premierul ungar Viktor Orban a refuzat joi sa deschida frontierele tarii sale cetatenilor statelor pe care Uniunea Europeana (UE) le-a prezentat drept "sigure" in privinta covid-19 saptamana aceasta, cu exceptia cetatenilor Serbiei, relateaza Reuters.

UE - ale carei frontiere externe au fost inchise in cadrul luptei impotriva pandemiei covid-19 - a autorizat incepand de miercuri calatorii de agrement si de afaceri din 14 tari.

Este vorba despre Alegria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelanda, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia si Uruguay.

"Pentru moment, noi nu putem accede la cererea UE (...), pentru ca ar fi impotriva intereselor sanitare ale poporului ungar", declara Viktor Orban intr-o inregistrare video difuzata pe Facebook.

Insa, in privinta calatorilor care tranziteaza Ungaria, "culoarul umanitar" creat in toiul epidemiei noului coronavirus urmeaza sa fie redeschis, anunta Orban. ...citeste mai departe despre "Viktor Orban respinge lista UE a tarilor "sigure" in privinta covid-19. Cu o exceptie" pe Ziare.com

#Viktor Orban, #Ungaria, #UE, #coronavirus, #frontiera , #Stiri Administratie