World Vision România: Unul din șase părinți nu are nici măcar 10 lei pentru cadoul de Crăciun al copilului

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 11:55
515 citiri
World Vision România: Unul din șase părinți nu are nici măcar 10 lei pentru cadoul de Crăciun al copilului
Mulți copii nu se vor bucura de cadouri de Crăciun FOTO Pexels

Un studiu realizat de World Vision România arată că unul din șase părinți nu are nici măcar 10 lei pentru cadoul de Crăciun al copilului, iar o treime dintre părinți au mai puțin de 50 de lei să cumpere un cadou.

O treime dintre familiile vulnerabile din mediul rural nu au avut brad la Crăciunul din 2020, în timp ce peste 50% dintre familii au avut un brad împodobit sărăcăcios.

Doar 20% dintre familii au avut bradul pe care și l-au dorit anul trecut.

De asemenea, peste jumătate dintre părinți spun că perioada Crăciunului este una stresantă pentru ei, 74% dintre părinți fiind neliniștiți din cauza lipsei banilor.

30% dintre părinți afirmă că sunt stresați pentru că le este rușine că nu pot asigura familiei cele necesare, 14% pentru că nu cu ce încălzi casa, 10% deoarece nu știu dacă vor avea bani pentru mâncare și tot 10% fiindcă nu au haine de iarnă.

În plus, în jur de 70% dintre respondenți ar alege un cadou care să acopere o necesitate de bază (alimente, haine, încălțăminte), mai puțin de 30% ar alege un cadou care să-l bucure pe copil, chiar dacă nu este o necesitate de bază.

World Vision România a lansat campania “Eu cred în tine, Moș Crăciun! Tu crezi în mine?” pentru a dărui un cadou copiilor din satele României. ...citeste mai departe despre "World Vision România: Unul din șase părinți nu are nici măcar 10 lei pentru cadoul de Crăciun al copilului" pe Ziare.com

#cadouri Craciun, #Romania, #copii, #saracie, #World Vision Romania , #Stiri Administratie