Fuziunea din Olanda a bancilor ABN si Fortis a fost oprita

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 13:07

1427 citiri

Fuziunea dintre afacerile olandeze de retail ale Fortis si ABN Amro nu se va mai produce, conform deciziei de vineri a Ministerului Finantelor din Olanda, arata un ziar olandez. Guvernul olandez a decis in octombrie sa achizitioneze pentru 16,8 miliarde euro (21 miliarde dolari) divizia olandeza a grupului financiar Fortis , ce include si banca ABN Amro, preluata in urma cu un an.


Fortis a preluat ABN impreuna cu bancile Royal Bank of Scotland (RBS) si Santander pentru 70 miliarde euro si planuia integrarea retelei de retail a ABN cu operatiunile proprii.


Ministrul olandez al finantelor, Wouter Bos, a decis ca integrarea ABN, planuita pentru 2009, nu va mai avea loc, potrivit unor surse ramase sub anonimat, informeaza cotidianul olandez Volkskrant.


Ministrul a refuzat sa comenteze afirmatiile, dar a declarat ca vineri vor avea loc discutii cu privire la fuziunea diviziei olandeze a Fortis cu ABN Amro.


De asemenea, cotidianul informeaza ca guvernul olandez este ingrijorat cu privire la o posibila reducere a locurilor de munca, in cazul unei fuziuni. Cele doua banci au impreuna 30.000 de angajati in Olanda.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

Adaugă comentariu