Avioane de vanatoare britanice, trimise din Romania pentru interceptarea unor bombardiere ruse

Miercuri, 15 August 2018, ora 19:08

1246 citiri

Foto: Wikipedia

Avioane de vanatoare britanice stationate in Romania au fost trimise pentru interceptarea a sase bombardiere ruse care survolau Marea Neagra, anunta Fortele Aeriene Regale britanice citate de Agentia France-Presse si de publicatiile L'Orient Le Jour si Die Zeit.

Avioanele britanice de tip Eurofighter Typhoon au fost trimise luni de la Baza aeriana Mihail Kogalniceanu "ca reactie la prezenta a sase bombardiere de tip Suhoi Su-24 Fencer care zburau in apropierea spatiului aerian NATO, deasupra Marii Negre", se arata intr-un comunicat al Fortelor Aeriene Regale britanice citat de agentia AFP.

Bombardierele ruse s-au indepartat in directia Crimeea.

"Operatiunea face parte din misiunea de politie aeriana consolidata a NATO in virtutea careia Fortele Aeriene Regale actioneaza pentru a descuraja orice agresiune a Rusiei, pentru a le oferi asigurari pritenilor romani si pentru implementarea angajamentului Marii Britanii pentru securitatea colectiva" a statelor NATO, precizeaza institutia.

Rusia nu a facut niciun comentariu pe aceasta tema. ...citeste mai departe despre "Avioane de vanatoare britanice, trimise din Romania pentru interceptarea unor bombardiere ruse" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#avioane Romania interceptare, #bombardiere ruse interceptate , #Stiri Administratie

Adaugă comentariu