Ministerul Turismului - 3,4 milioane lei pentru studii de piata si sondaje

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 15:08

1511 citiri

Ministerul Turismului aloca peste 3,4 milioane lei, fara TVA, pentru servicii de studii de piata si sondaje, termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 20 februarie 2012.

Contractul presupune achizitia de servicii de asistenta tehnica, in vederea realizarii studiului de evaluare operationala si strategica, intitulat "Actualizarea evaluarii intermediare a Programului Operational Regional 2007 - 2013".

Durata contractului este de 11 luni incepand de la data atribuirii. Ofertantii trebuie sa faca dovada ca au inregistrat o medie anuala a cifrei de afaceri globale a ofertantului pe ultimii trei ani de cel putin 5 milioane lei, respectiv in 2008, 2009 si 2010. .

De asemenea, trebuie sa faca dovada ca au prestat, in ultimii trei ani, un contract sau a cel mult trei contracte care au avut ca obiect evaluarea unei politici sau a unui program de dezvoltare socio-economica finantat din fonduri publice, a caror valoare cumulata sa fi fost de cel putin 1,7 milioane lei.

Totodata, ofertantii trebuie sa depuna o garantie de participare in cuantum de 68.000 lei.

Finantarea se va face din fonduri europene prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, gestionat de Ministerul Turismului.

Obiectivul strategic al Programului Operational Regional (POR) este acela de a sprijini dezvoltarea economica, sociala si teritoriala echilibrata si durabila a regiunilor din Romania, in concordanta cu nevoile si resursele specifice, prin concentrarea asupra polilor urbani de crestere, "imbunatatirea conditiilor infrastructurale si ale mediului de afaceri pentru a face din regiunile Romaniei, in special a celor ramase in urma, locuri mai atractive pentru a locui, a le vizita a investi si a munci".

Bugetul total alocat POR este de aproximativ 4,4 miliarde euro in perioada 2007-2013 si este finantat din bugetul de stat si bugetele locale, precum si din surse private, fiind cofinantat prin unul dintre fondurile structurale ale Uniunii Europene - Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR). Contributia financiara a Uniunii Europene in cadrul POR poate ajunge pana la 85% din totalul cheltuielilor publice nationale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NewsIn

#sondaje Ministerul Turismului, #bani publici, #investitiii publice 2012 , #Administratia Publica

Adaugă comentariu