Romania ar putea avea un muzeu al petrolului de aproape un milion de euro

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 10:24

1264 citiri

Foto: wall-street.ro

Conducerea Primariei Moreni, judetul Dambovita, vrea sa realizeze un muzeu al petrolului in localitate, cunoscuta ca avand traditie in extragerea petrolului in tara noastra, iar pentru finantare a intocmit un proiect pentru a accesa fonduri norvegiene.

"Moreni este o localitate care s-a dezvoltat datorita acestui zacamant. Am considerat noi ca ar fi bine ca aici sa existe un muzeu al petrolului. Este aici o traditie a extractiei de petrol, jumatate din productia de petrol a Romaniei se extragea din Moreni, faptul ca si astazi se extrag undeva la 500 de tone in 24 de ore spune ceva.

Ne-am inteles cu OMV si cu o asociatie a cadrelor didactice sa facem toate demersurile pentru a face un muzeu al petrolului", a declarat primarul din Moreni, Dinu Constantin.

Valoarea proiectului este de aproximativ 900.000 de euro.

Edilul a adaugat ca intentioneaza sa acceseze fonduri norvegiene pentru realizarea muzeului, a fost facut un studiu de fezabilitate, iar proiectul a fost depus la ...citeste mai departe despre "Romania ar putea avea un muzeu al petrolului de aproape un milion de euro" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#muzeu petrol Moreni, #muzeu petrol Dambovita, #muzeu petrol Romania , #Stiri Administratie

Adaugă comentariu