Veniturile Metrorex au crescut in perioada grevei RATB cu circa 60%, la peste 530.000 lei

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 15:34

1553 citiri

Veniturile din vanzarea biletelor la metrou au crescut in perioada grevei RATB cu circa 60%, la peste 530.000 lei, fata de o zi normala cand se incaseaza intre 330.000 - 340.000 lei, a declarat joi pentru Agentia NewsIn directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

"In total, in acea zi (1 aprilie - n.r.) au fost 760.000 de calatori, ceea ce a reprezentat o crestere a traficului cu 100.000 fata de o zi obisnuita. Astfel, veniturile din vanzarea biletelor, in ziua grevei RATB, au crescut cu circa 60%, la peste 530.000 lei", a mentionat Udriste.

Metrorex a introdus in 1 aprilie in trafic doua trenuri suplimentare, ajungand la 60, iar intervalul intre acestea a fost micsorat ca urmare a fluxului de calatori crescut din cauza grevei angajatilor RATB.

Reprezentantii companiilor Meridian, Cobalceascu si Taxi 2000 declara joia trecuta pentru Agentia NewsIn ca protestul spontan al angajatilor RATB a crescut de pana la trei ori numarul comenzilor la taxi, flota auto fiind in unele cazuri insuficienta pentru a acoperi cererea.

Soferii RATB au refuzat, in 1 aprilie, sa iasa pe trasee, nemultumiti de faptul ca bugetul Regiei este prea mic si va ajunge doar pana in luna august. Acestia declarau ca se tem ca le-ar putea fi reduse salariile.

Greva angajatilor RATB, inceputa joi dimineata, la ora 4.00, s-a incheiat in jurul orei 18.00, dupa negocieri prelungite cu primarul general Sorin Oprescu. Edilul-sef al Capitalei le-a promis protestatarilor ca nu li se vor micsora veniturile si vor primi sporurile, inclusiv cel de munca grea. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#Metrorex, # greva, # RATB, # venituri , #Primaria

Adaugă comentariu