Apple, dependenta de Samsung pentru productia generatiei noi de procesoare

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 08:45

2141 citiri

Grupul sud-coreean Samsung va produce anul urmator 30-40% din urmatoarea generatie de procesoare Apple, A8, intrucat compania taiwaneza TSMC, pe care Apple se baza pentru a scapa de dependenta de principalul sau rival pe piata smartphone, nu va putea acoperi necesarul de componente.

TSMC va produce, probabil, restul de 60-70%, scrie publicatia Korea Economic Daily, citata de portalul Engadget.

Initial, Apple a vrut ca TSMC sa fie unicul furnizor al procesoarelor A8, insa compania nu poate livra o cantitate suficienta de cipuri, situatie care obliga Apple sa lucreze in continuare cu Samsung.

Samsung produce procesoare din seria A inca de la prezentarea de catre Apple a A4 odata cu primul iPad in 2010. In contextul disputelor tot mai dure in instanta intre cei doi parteneri de afaceri, Apple a incercat sa-si reduca dependenta de conglomeratul sud-coreean.

Apple a inceput la sfarsitul lunii septembrie vanzarea noilor modele iPhone, 5S si 5C. Compania comercializat 9 milioane de iPhone-uri in primele trei zile, datele reprezentand un nou record pentru primul weekend de vanzare a smartphone-urilor. Modelul iPhone 5S este echipat cu procesor A7, iar 5C cu procesor A6.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro

Sursa: Mediafax

#Samsung procesoare Apple, #productie procesoare Apple, #procesor Apple A8, #componente Apple Samsung , #stiri Apple

Adaugă comentariu