Sotheby Paris scoate la licitatie capodopere Art Deco

Autor: Raluca Dan

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 19:16

1963 citiri

Colectionarii de mobilier Art Deco au ocazia de a achizitiona capodopere din secolul XX cu ocazia unei licitatii organizate de Sotheby Paris in noiembrie.

Sotherby scoate la licitatia din 22 noiembrie o serie de capodopere art deco, dintre care doua sunt semnate de Eileen Gray, faimoasa arhitecta irlandeza, pionierul miscarii moderne in arhitectura, scrie Luxury Insider.

Eileen Gray: 1930, estimat la 400.000-600.000 de euro

Capodoperele licitate in cadrul Sotheby sunt legendarul fotoliu Transat, o masa de metal Gray realizata special pentru vila sa, din sudul Frantei, o pereche spectaculoasa de usi de oglinda de Rene Lalique, un panou monumental creat de Jean Dunand si o masa iconica, creata de Eugene Printz.

Intr-o declaratie facuta presei, reprezentantii Sotheby declara ca aceasta licitatie reflecta dorinta companiei de a repune Parisul in epicentrul artei secolului XX. Acestia au adaugat ca licitatia ofera o oportunitate unica de a cumpara capodopere Art Deco care nu au aparut anterior pe piata licitatiilor si care au fost proprietati private de zeci de ani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#licitatie arta, #licitatie art deco , #Licitatii arta

Adaugă comentariu