Un manuscris semnat al unei simfonii de Rahmaninov, vandut pentru o suma record

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 10:04

1182 citiri

Manuscrisul Simfoniei in mi minor a compozitorului rus Serghei Rahmaninov, semnat de autor, a fost adjudecat la o licitatie organizata marti la Londra de casa Sotheby's cu 1,2 milioane de lire sterline, relateaza AFP.

"Este singurul manuscris al simfoniei de Rahmaninov si este cea mai importanta simfonie a lui. Partiturile unor intregi simfonii - aceasta are 320 de pagini - scrise de autor sunt extrem de rare la licitatii", a declarat Simon Maguire, specialist in manuscrise muzicale la Sotheby's.

Partitura, estimata de casa de licitatii la 1-1,5 milioane de lire sterline (1,2-1,8 milioane de euro), a fost adjudecata cu 1.202.500 lire (1,48 milioane de euro) de un cumparator a carui identitate nu a fost comunicata.

Documentul a fost descoperit in 2004, fiind vandut in 2005. De atunci este expus la British Library din Londra, precizeaza casa de licitatii.

Serghei Rahmaninov, compozitor, pianist si dirijor rus, a murit pe 28 martie 1943 in Statele Unite. El a compus simfonia scoasa la licitatie la Londra pentru o serie de concerte de la Sankt Petersburg in 1908, interpretate sub bagheta varului sau, Alexandr Siloti, incheie AFP.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Agerpres

#manuscris Rahmaninov, #licitatie manuscris, #licitatie arta , #Licitatii arta

Adaugă comentariu