5.000 de reclamatii la asigurari - vezi companiile cu cele mai multe contestatii

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 12:53

2215 citiri

CSA

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a discutat, miercuri, situatia reclamatiilor si sesizarilor inregistrate la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in primele 9 luni ale 2011, constatandu-se un numar de aproximativ 5.000 de reclamatii si sesizari primite si solutionate.

Cele mai multe reclamatii, peste 95%, se refera la asigurari generale, dintre care 73%, adica un numar de peste 3.500 de reclamatii pe asigurarile obligatorii RCA. In pofida numarului ridicat de reclamatii pe RCA, acestea reprezinta doar 0,08% din totalul contractelor RCA incheiate.

Referitor la aceasta statistica, Constantin Buzoianu, presendintele CSA, a declarat ca reclamatiile au scazut cu 15% fata de anul trecut, insa asigurarea RCA ramane o problema pe care CSA isi propune sa o rezolve prin intensificarea verificarilor la nivelul sistemului de operare al societatilor in ceea ce priveste dosarele de dauna.

Printre societatile de asigurare cu numar mare de reclamatii se numara: Euroins, Carpatica si Astra, care detin impreuna o cota de 36,9% din totalul pietei RCA si care au platit aproximativ 450 milioane de lei despagubiri, in primele 9 luni ale acestui an.

Tot miercuri, Consiliul CSA a stabilit si modul de colaborare cu asociatiile profesionale, convenindu-se sa fie stabilite grupuri de lucru comune pentru imbunatatirea cadrului legal privind pregatirea profesionala a persoanelor care lucreaza in domeniu si asigurarea RCA.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, #reclamatii RCA, #asigurare RCA, #consiliul CSA , #RCA

Adaugă comentariu