Pagube din cauza inundatiilor? Asiguratorii se spala pe maini

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 08:19

1474 citiri

In timp ce expertii avertizeaza ca fiecare continent va fi afectat de schimbari climatice, un nou pericol se prefigureaza la orizont: autoritatile sunt date in judecata de asiguratori pentru ca nu au fost pregatite sa faca fata inrautatirii vremii.

O mare companie din industria asigurarilor, Farmers Insurance, da in judecata orasul Chicago si aproximativ 200 de municipalitati din zona sa de administrare deoarece nu au luat masuri corespunzatoare pentru a atenua impactul schimbarilor climatice, noteaza CBS News.

La originea acestei actiuni legale se afla o furtuna care a lovit regiunea Chicago in aprilie 2013, provocand pagube forte mari, in urma careia Farmers Insurance a trebuit sa plateasca despagubiri de milioane de dolari.

In timp ce unii ar putea considera ca acesta a constituit doar un mare ghinion pentru localitatile din zona respectiva, reprezentantii Farmers Insurance sustin ca autoritatile locale au avut timpul si oportunitatea pentru a-si pune la punct sistemele de ...citeste mai departe despre "Pagube din cauza inundatiilor? Nu asiguratorii sunt cei care vor plati - premisele unei precedent periculos" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#companii asigurari schimbari climatice, #despagubire inundatii, #fenomene extreme asigurari , #Stiri Asigurari

Adaugă comentariu