ALB: Piata romaneasca de leasing va stagna in 2010 sau va creste usor

Marti, 09 Martie 2010, ora 12:37

1546 citiri

Piata romaneasca de leasing va stagna in acest an sau va inregistra o crestere usoara fata de 2009, intr-un scenariu optimist, evolutie care va depinde de economia romaneasca si de proiectele pe care le va demara statul, a declarat marti presedintele ALB Romania, Jean-Claude Boloux, citat de NewsIn.

"Piata romaneasca de leasing va fi stabila in acest an sau va creste usor, intr-un scenariu optimist. Totusi, 2010 va fi un an dificil", a afirmat Boloux.

Evolutia pietei romanesti de leasing depinde de evolutia economiei romanesti, dar si de proiectele pe care le pune in practica statul, a subliniat presedintele ALB, mentionand ca firmele de leasing vor incerca sa finanteze sectoare ale economiei cu potential de dezvoltare, precum cel medical, agricultura sau domeniul IT.

Piata romaneasca de leasing a scazut cu 72% in 2009, pana la 1,333 miliarde euro, in conditiile prabusirii afacerilor pe segmentele auto si de echipamente, cu cea mai mare pondere in portofoliul companiilor. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul

Sursa: Business24

#alb, # piata, # romaneasca, # leasing, # crestere , #Stiri Auto

Adaugă comentariu