BEI va acorda Jaguar Land Rover un imprumut de 340 milioane lire sterline

Marti, 09 Martie 2010, ora 16:44

1560 citiri

Banca Europeana de Investitii (BEI) si Tata Motors au semnat marti un acord prin care banca va da o finantare rambursabila pe 8 ani, de 340 milioane lire sterline, firmei Jaguar Land Rover, in scopul dezvoltarii de tehnologii care sa reduca emisiile de CO2, potrivit unui comunicat al Bruxelles-ului, informeaza NewsIn.

Imprumutul va finanta, pe de o parte punerea la punct a unor grupuri motopropulsoare pentru vehicule hibride si pe de alta parte lucrari de cercetare realizate de Jaguar Land Rover asupra caroseriei pentru o mai mare eficienta energetica la automobilele din gama superioara, activitati care vor duce la reducerea emisiilor de CO2.

Creditul a fost acordat in cadrul Mecanismului european pentru transporturi curate si este garantat de mai multe banci.

Imprumutul de la BEI completeaza ultimul element din planul de finantare a Jaguar Land Rover, care a jucat un rol major in eforturile facute de Tata Motors pentru intarirea bilantului grupului in cursul anului trecut. In 2009, compania a mobilizat peste 500 milioane lire sterline pentru Jaguar Land Rover. Tata Motors a preluat Jaguar Land Rover in iunie 2008.

 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul

Sursa: Business24

#bei, # imprumut, # jaguar, # vehicule hibride , #Stiri Auto

Adaugă comentariu