Honda va lansa noul Accord diesel cu transmisie automata

Miercuri, 19 Noiembrie 2008, ora 11:22

2214 citiri

Pana acum, Honda nu avea in portofoliu un model cu motorizare diesel si cutie de viteze automata, insa producatorul japonez a decis ca este timpul sa indrepte aceasta "greseala". Astfel, din ianuarie 2009 vom avea Accord i-DTEC cu transmisie automata, primul model Honda ce va beneficia de aceasta noua tehnologie.


Propulsorul i-DTEC dezvolta 136 CP si un cuplu de 350 Nm si este capabil sa imprime masinii o viteza maxima de 208 km/h. Transmisia automata in 5 trepte beneficiaza de un sistem care ii permite operarea in mod manual cu ajutorul padelelor de pe volan.


Honda a creat primul motor diesel in 2004 si inca de atunci se gandea la o cutie de viteze automata construita "in-house", care sa puna si mai bine in valoare performantele agregatului pe motorina.


Diesel-ul ce echipeaza ultima generatie Honda Accord corespunde normelor EURO 5, el atingand in materie de emisii un prag de doar 170 grame CO2/km.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private:"Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO

Sursa: Business24

Adaugă comentariu