Importatorii auto asteapta programul Rabla, pentru a vinde din nou

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 20:00

1495 citiri

Exista marci care au vandut maximum 2-3 masini luna trecuta, in timp ce altele nu au reusit sa vanda nici macar un automobil. In aceste conditii, importatorii auto de la noi numara zilele pana la inceperea programului Rabla.

Oricat de urata pare sa fie situatia, importatorii nu vor sa sa gandeasca inca la planuri de acoperire. Deocamdata, Romania inca este una dintre cele mai ferite tari din lume, iar criza a afectat doar cativa dealerii mai mici din tara, care si-au si oprit activitatea.

Importatorii considera ca programul Rabla, care va demara din nou la inceputul lunii martie, va ajuta piata. Si noua taxa de poluare auto, intrata in vigoare, este considerata benefica pentru vanzarea de masini. Guvernul a hotarat reducerea cuantumului taxei cu o treime, fata de valoarea stabilita la sfarsitul anului trecut.

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile pune scaderea pietei pe seama crizei financiare. Accesul dificil la credite si retinerea consumatorilor in a cheltui, au dus la prabusirea pietei auto.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului

Sursa: Business24

#automobil, #dealer, #rabla , #Automobile

Adaugă comentariu