Premiera: Fiat 500 electric!

Joi, 24 Iulie 2008, ora 11:34

1688 citiri

Constructorul torinez, impreuna cu compania britanica Nice, specializata in producerea de vehicule electrice, si cea italiana Micro-Vett, care realizeaza sisteme de propulsie electrice, vor prezenta la Salonul Auto de la Londra o versiune 100% electrica a lui Fiat 500. Desi nu au fost inca furnizate detalii tehnice, se stie ca primul model electric din istoria Fiat, care va purta denumirea de Nice Micro-Vett e500, va fi produs intr-o serie limitata, este echipat cu o baterie litiu-ion care asigura o autonomie de 120 km si o viteza de varf de 96 km/h. Reincarcarea acestei baterii dureaza intre 6 si 8 ore.

Masina foloseste o cutie de viteze manuala cu 5 trepte, spre deosebire de transmisiile automate sau cele cu variabila continua care se regasesc pe alte vehicule electrice, asta pentruun consum mai bun si a reduce greutatea.

De asemenea, cei de la Nice au precizat ca e500 va beneficia de o gama larga de dotari standard Fiat, cum ar fi radio cu CD MP3, conexiune Bluetooth, aer conditionat, ABS, jante din aliaj de 15 inch si airbag-uri. Optional se pot monta senzori de parcare, sistem automat de climatizare, acoperis din sticla, jante de 16 inch si vopsea metalizata. Preturilenu au fost inca anuntate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

Adaugă comentariu