"Preturile RCA sunt rodul concurentei in piata"

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 23:21

1552 citiri

Tarifele politelor RCA sunt stabilite exclusiv de catre societatile de asigurare in baza liberei concurente, sustine arbitrul asigurarilor, ca reactie la acuzatiile aduse de o asociatie a service-urilor auto, care protesteaza fata de cresterea tarifelor, pe care o considera nejustificata.

"Societatile de asigurare isi stabilesc aceste tarife in baza liberei concurente, iar tarifele sunt notificate si nu aprobate de catre CSA", se spune in comunicat.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) acuza la randul ei service-urile auto ca au contribuit la majorarea tarifelor RCA, prin "adaosurile comerciale, enorme, ce pot ajunge la 200-300%, practicate de catre unele service-uri auto", bazandu-se pe declaratiile asiguratorilor.

O alta cauza a majorarii tarifelor RCA consta in cresterea numarului de accidente. Asociatiei Societatilor de Service Independente (ASSAI) a anuntat pentru lunea viitoare un miting de protest intre orele 11:00 si 12:00 in fata sediului central al CSA, acuzand cresterea "nejustificata" a tarifelor RCA.

De asemenea, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a decis sa renunte la asigurarea facultativa Casco in acest an pentru 30% din autovehiculele de transport, acuzand asiguratorii ca au crescut tarifele si acorda despagubiri cu intarziere.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

#rca, #concurenta, #auto, #polite, #asigurare , #Stiri Auto

Adaugă comentariu