Profitul Harley-Davidson a scazut cu 37% in primul trimestru

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 16:39

1513 citiri

Harley-Davidson Inc a anuntat astazi ca nivelul castigurilor a scazut in primul trimestru cu 37%, afectat de costurile restructurarii si de modificarile taxelor in unele zone din Statele Unite, relateaza Reuters.

Producatorul de motociclete si-a mentinut insa estimarile privind livrarile anuale si a anuntat ca este "usor incurajat" de faptul ca ritmul de scadere a vanzarilor din Statele Unite a incetinit in primul trimestru.

Harley-Davidson, ce si-a redus deja cu 20% forta de munca si a inchis unele fabrici, a anuntat ca eforturile de reducere a costurilor vor continua si ca vor fi disponibilizati alti 300-400 angajati in urmatorii doi ani. De asemenea, grupul a mai precizat ca nivelul costurilor de restructurare ar putea ajunge la 150 milioane dolari in urmatorii doi ani.

Compania a afisat in primul trimestru un profit net de 117,3 milioane dolari, echivalent cu 50 centi/actiune, in scadere fata de cifra de 187,6 milioane dolari, sau 79 centi/actiune in aceeasi perioada a anului precedent.

Cele mai recente rezultate includ costuri de restructurare de 34,9 milioane dolari si costuri de 22,5 milioane dolari din modificarea legilor fiscale din Wisconsin.

Vanzarile
, ce includ piesele si accesoriile, au scazut cu 1%, la 1,29 miliarde dolari. Insa vanzarile de motociclete, ce reprezinta principala sursa de venit, au scazut cu 12%, afectate de o scadere cu 17,2% a vanzarilor in Canada.

Analistii estimau, in medie, un profit de 52 centi/actiune si vanzari de 1,30 miliarde dolari, potrivit estimarilor Reuters. Compania si-a confirmat obiectivul de a livra intre 264.000 si 273.000 motociclete in acest an, la nivel mondial.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro

Sursa: Business24

#costuri, #harley, #motociclete, #profit, #scazut , #Stiri Auto

Adaugă comentariu