Rovinietele, mai nou, disponibile la posta

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 17:14

1294 citiri

Conducatorii auto pot achita tariful de utilizare a drumurilor nationale din Romania si la cele 47 de agentii informatizate disponibile la nivel national in cadrul Companiei Nationale Posta Romana, a anuntat marti compania printr-un comunicat.

Rovinietele electronice sunt emise cu ajutorul unor terminale montate in incinta oficiilor postale, prin intermediul serviciului 'E-Rovinieta' - 'Roviniete Electronice'.

La achitarea tarifului de utilizare, clientului va primi un tichet (vaucher) emis din terminal (care atesta inregistrarea in baza de date a CNADNR a rovinietei electronice valide), precum si factura emisa in sistem informatizat de oficiul postal.

Serviciul 'E-Rovinieta' permite atat eliberarea rovinietelor pentru un singur vehicul, cat si pentru mai multe vehicule, utilizand o functionalitate de tip cos de cumparaturi.

Emiterea rovinietelor electronice se poate face pentru oricare dintre perioadele de valabilitate: o zi (cu exceptia autoturismelor si vehiculelor de transport marfa cu MTMA mai mica sau egala cu 3,5 tone); 7 zile, 30 zile, 90 zile sau 12 luni. Tariful de utilizare se incaseaza cu cel mult 30 de zile anterior datei de incepere a valabilitatii rovinietelor, si numai pentru autovehiculele inmatriculate definitiv sau temporar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Agerpres

#roviniete electronice, #roviniete Posta Romana , #Magazin auto

Adaugă comentariu