Scandalul emisiilor Volkswagen: Un director a fost inculpat in SUA pentru complot si frauda

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 17:17

1344 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Un director al Volkswagen a fost inculpat, luni, in Statele Unite pentru complot si frauda in scandalul emisiilor automobilelor diesel, el fiind in stare de arest.

Oliver Schmidt, care a fost director general al biroului VW pentru mediu si inginerie din Michigan, nu a facut nicio pledoarie la prima audiere de la tribunalul districtual din Miami, iar instanta a decis sa ramana in custodie pana la o audiere care va avea loc joi, anunta Reuters.

Schmidt, care a aparut in instanta in uniforma de detinut, a fost acuzat de frauda si complot, pentru ca nu a dezvaluit existenta softurile ilegale care au fost instalate pe automobilele diesel al VW in perioada 2006-2015, pentru a manipula rezultatele testelor pentru emisii.

El a fost retinut sambata in Florida, dupa ce a incercat sa revina in Germania din vacanta, potrivit Departamentului de Justitie.

Avocatul lui Schmidt, David Massey, a spus ca ...citeste mai departe despre "Scandalul emisiilor Volkswagen: Un director a fost inculpat in SUA pentru complot si frauda" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei

Sursa: Business24

#Volkswagen director inculpat emisii, #Volkswagen scandal emisii, #Volkswagen emisii , #Stiri Auto

Adaugă comentariu