Sistemele de navigare prin satelit pot fi periculoase

Joi, 23 Februarie 2006, ora 04:29

1083 citiri

Sistemele de navigare prin satelit pot fi periculoase pentru soferii care "se joaca" cu aceste dispozitive in timp ce conduc, reiese dintr-un studiu realizat de Privilege Insurance. Soferii care se preocupa de sistemele de navigare in timp ce sunt la volan isi pierd concentrarea asupra directiei de mers.Studiul a mai aratat ca aceasta tehnologie moderna, in loc sa-i ajute pe soferi, poate sa le distraga atentia intr-o masura mult mai mare decat citirea unei harti la volan.

Rezultatele studiului sunt urmatoarele:

-Unu din zece soferi care au instalate pe automobil sisteme de navigare prin satelit pornesc la drum fara sa se oboseasca sa-si programeze drumul pe care il vor urma si mai mult de jumatate dintre acestia au recunoscut ca isi iau ochii de la sosea pentru a introduce datele in timpul mersului.

-Unu din opt soferi au declarat ca nu s-au obosit sa verifice un drum pe care nu il cunosteau si s-au bazat doar pe ceea ce indica sistemul de navigare.

-Din aproape 20.000 de soferi care au participat la acest studiu, 19 la suta si-au pierdut concentrarea la volan in timpul folosirii sistemului de navigare si doar 17 la suta in timpul consultarii unei harti traditionale.

-Soferii care au folosit, in timpul mersului, una dintre cele doua metode pentru a afla traseul de urmat, si-au luat privirea de la drum pentru aproximativ 10 secunde, timp in care, la o viteza de 100 de km/h, se strabate o distanta echivalenta cu doua stadioane de fotbal.

Ian Parker, directorul Privilege Insurance, a declarat: "Studiul nostru a aratat ca echipamentul de navigare prin satelit, folosit incorect, poate conduce la accidente serioase".

Masini Noi si Masini Rulate

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul

Sursa: Business24

Adaugă comentariu