Vanzarile de masini electrice si hibride au explodat in Romania: Impulsul a fost dat de stat

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 14:30

1238 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Vanzarile de autovehicule electrice si hibride noi in Romania au ajuns, in primele noua luni din acest an, la 332 de unitati, in crestere cu 111% fata de aceeasi perioada din 2014, reiese din statistica Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Numarul masinilor ecologice, raportate in intervalul ianuarie - septembrie 2015, reprezinta echivalentul a 0,5% din totalul autovehiculelor noi comercializate in aceeasi perioada.

Doar la nivelul lunii septembrie din acest an, au fost inregistrate vanzari de masini electrice in numar de 60 de unitati (0,4% din totalul vanzarilor), in crestere cu 130% fata de luna anterioara, cand s-au vandut 26 de masini electrice si hibride.

Potrivit APIA, din totalul celor 332 de unitati vandute, 22 au fost 100% electrice, cresterea fata de primele noua luni din 2014 fiind de 111%, cand se consemnasera 157 de masini "verzi" comercializate (din care doar 3 complet electrice).

Model uimitor de la Tesla Motors: Noua masina ...citeste mai departe despre "Vanzarile de masini electrice si hibride au explodat in Romania: Impulsul a fost dat de stat" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

#vanzari masini electrice Romania, #crestere vanzari masini electrice , #Stiri Auto

Adaugă comentariu