Grupul Volksbanken nu mai vrea produse care manipuleaza pretul cerealelor

Marti, 14 August 2012, ora 15:04

1271 citiri

Grupul bancar austriac Volksbanken AG a decis sa renunte la produsele de investitii care permit clientilor sa speculeze asupra evolutiei preturilor materiilor prime agricole.

Masura vina ca urmare a criticilor aparute in media dupa lansarea de catre divizia de investitii a VBAG, Volksbank Investments, a certificatului "Agrar Rohstoff Garant 2".

"Volksbank Investments nu va mai oferi noi produse in acest domeniu si va retrage toate ofertele in acest sector", a anuntat banca austriaca intr-un comunicat.

Recenta crestere a pretului produselor agricole a relansat dezbaterea cu privire la rolul jucat de speculatorii financiari pe pietele materiilor prime si daca sunt vinovati de cresterea pretului produselor alimentare.

Saptamana trecuta, grupul bancar german Commerzbank a decis sa urmeze exemplul altor doua mari banci germane, Deutsche Bank si DekaBank si sa isi restructureze ofertele de investitii in produse agricole.

In luna aprilie, statul austriac a preluat un pachet de 43% din actiunile Volksbanken, al patrulea grup bancar din Austria, iar pachetul majoritar este detinut de 62 de banci locale. Anterior, in luna februarie a acestui an, Sberbank a achizitionat Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac OVAG, exceptand operatiunile din Romania, pentru 505 milioane de euro.

Controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Agerpres

#Volksbanken AG produse, #Volksbanken AG materii agricole, #speculatii pret materii agricole, #Volkbanken AG portofoliu produse, #pret materii prima agricole , #Banci internationale

Adaugă comentariu