"Pacatele" se intorc impotriva bancilor: Vechile litigii aduc pierderi la Bank of America

Autor: Razvan Craciun

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 16:30

2079 citiri

Sursa foto: Reuters

Bank of America (BofA) a inregistrat, in primul trimestru al anului, pierderi de 514 milioane de dolari, dupa ce a fost nevoita anul trecut, sa plateasca sase miliarde de dolari pentru incheierea unui litigiu.

Banca a raportat aceasta pierdere la finalul primului trimestru din 2014, dupa ce in acelasi interval din anul precedent a obtinut un profit de 1,1 miliarde de dolari, informeaza Reuters.

Veniturile raportate de banca americana pentru intervalul mentionat au scazut cu 3,8%, la 22,66 miliarde de dolari, insa au depasit estimarile analistilor, care prognozau ca se vor ridica la 22,33 miliarde de dolari.

Anul trecut, Bank of America a inregistrat cele mai bune performante financiare de la declansarea crizei modiale, anuntand ca a obtinut un profit net de 11,4 miliarde de dolari, care este cel mai mare din 2007.

Bank of America a anuntat la finele lunii martie ca profitul brut va fi mai mic cu aproape 3,7 miliarde de dolari, in urma acordului incheiat cu Federal Housing Finance Agency.

BofA a platit 6 miliarde de dolari pentru incheierea unui litigiu cu Federal Housing Finance Agency si a altor probleme ipotecare in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu 2,2 miliarde de dolari, in primul trimestru din 2013.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#BofA rezultate, #banca america, #pierderi banca , #stiri Bank of America

Adaugă comentariu