Obama saluta semnarea acordului privind scutul antiracheta

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 07:40

1308 citiri

Presedintele american, Barack Obama, a salutat semnarea, marti, la Washington a acordului romano-american privind scutul antiracheta, in timp ce l-a primit pe presedintele roman Traian Basescu in Biroul Oval, se arata intr-un comunicat al Casei Albe, relateaza Mediafax.

"In acesta dimineata, presedintele Obama s-a alaturat intalnirii dintre vicepresedintele Biden si presedintele Romaniei Traian Basescu in Roosevelt Room.

Presedintele l-a invitat pe presedintele Basescu in Biroul Oval, impreuna cu vicepresedintele", se arata in comunicatul Casei Albe.

Obama a subliniat alianta stransa dintre Statele Unite si Romania si i-a multumit presedintelui Basescu pentru parteneriatul sau puternic.

Presedintele american l-a felicitat pe omologul sau roman in legatura cu Acordul SUA-Romania privind Apararea Antiracheta, care exemplifica angajamentul de a consolida NATO si de a asigura aliatii cu capacitatile necesare pentru a se confrunta cu amenintarile secolului XXI.

Obama l-a felicitat, de asemenea, pe Basescu pentru Declaratia comuna SUA-Romania privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI. Ambele documente au fost incheiate in timpul vizitei presedintelui Basescu.

Presedintele american i-a multumit, de asemenea, omologului sau roman pentru actiunile sale in cadrul NATO in timp ce Alianta Nord-Atlantica se pregateste pentru summitul de la Chicago din mai 2012, si petru sacrificiul militarilor romani in Afganistan si in alte zone. El i-a multumit lui Basescu pentru contributiile Romaniei la misiunea ISAF.

Presedintele Basescu a discutat despre rolul important pe care Romania il poate juca in sustinerea si progresul democratiei, atat in Europa, cat si in Orientul Mijlociu, in plina "primavara araba".

Vicepresedintele Biden a salutat consolidarea parteneriatului strategic SUA-Romania.

Biden si Basescu au discutat, de asemenea, despre reformele politice si economice in curs in Romania si scopul comun de a incuraja stabilitatea in Balcani. Ei au discutat si despre ingrijorarile privind situatia din Siria si au convenit sa se consulte reciproc pe viitor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#obama scut antiracheta, #obama, #acord antiracheta , #stiri Barack Obama

Adaugă comentariu