BCR Asigurari, scadere de 9% a afacerilor

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 12:28

1191 citiri

Volumul primelor brute subscrise inregistrate de BCR Asigurari VIG in 2010 a scazut cu 9%, pana la 125 milioane euro, fata de anul anterior, conform NewsIn.

Compania a inregistrat in 2010 un profit brut in valoare de 14,43 milioane lei, potrivit standardelor IFRS. "BCR Asigurari VIG a implementat anul trecut o strategie de eficientizare a activitatilor de back office si solutionare daune, precum si de optimizare a procesului de control al costurilor administrative si de achizitii", se arata in comunicat.

Cea mai mare crestere ca pondere in structura portofoliului a fost de 40% pentru asigurarile de raspunderi civile generale, urmate de asigurarile RCA, cu o crestere de 25% si asigurarile de bunuri (de tip property) cu 6%. Asigurarile auto facultative (CASCO) au urmat tendinta generala negativa a pietei de profil si a activitatii de leasing, pe fondul procesului de eficientizare a portofoliului propriu de CASCO si a introducerii sistemului bonus/malus, se arata in comunicat.

Potrivit companiei, valoarea totala a despagubirilor platite anul trecut a scazut cu 7,9% si a fost in valoare de 357 milioane lei, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG, in comparatie cu anul 2009.

BCR Asigurari VIG precizeaza ca in 2010 a achitat una dintre cele mai mari daune din piata asigurarilor din ultimii ani, in valoare de 11 milioane lei, pentru o polita de asigurare tip property.

Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului

Sursa: Business24

#bcr asigurati, #rezultate bcr , #stiri BCR

Adaugă comentariu