Prima Casa 3: garantii de stat de 50% din valoarea creditului?

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 13:49

1352 citiri

BCR discuta cu Guvernul despre un program "Prima Casa 3" si a propus totodata ca garantiile date de stat in schemele Prima Casa sa fie de 50% din valoarea creditului, a declarat directorul general al bancii, Dominic Bruynseels, citat de Mediafax.

"Ceea ce mi-ar placea sa faca Guvernul ar fi sa ne dea o garantie de 50%, pentru ca atunci am putea macar sa dublam marimea programului si sa punem creditele ipotecare la dispozitia mai multor oameni", a declarat seful BCR.

BCR a acordat pana acum peste 10.000 de credite in programele Prima Casa 1 si 2, in valoare totala de 430 milioane euro, avand o cota de piata de 35% pe aceste scheme ale guvernului.

Prin programul "Prima Casa", Guvernul garanteaza creditele pentru cumpararea unei locuinte in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin "Prima Casa" au o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale.

Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău

Sursa: Business24

#bcr, #bruynseels, #casa, #credit, #prima , #stiri BCR

Adaugă comentariu