BNR: Suntem pregatiti pentru ce e mai rau!

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 14:32

1835 citiri

Romania se confrunta in prezent cu un tip de recesiune ce presupune o scadere abrupta a economiei, urmata de o reluare a cresterii economice intr-un interval scurt, a spus astazi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Asistam la o recesiune in forma de V, insa nu avem date despre cea in forma de U, ce prevede o perioada mai lunga de scadere economica. Cea mai rea (forma de recesiune) este depresia, in forma de L, cand economia pica si ramane asa", a explicat Isarescu.
El a admis ca nu poate evalua inca impactul asupra economiei si cat de puternica este franarea economica. "Nu stim ce se va intampla, dar suntem pregatiti pentru ce e mai rau", a spus guvernatorul.


El a mentionat ca factor agravant activitatea bancilor, "care au creditat masiv pana in vara", pentru ca apoi "sa treaca in extrema cealalta". "Noi ne-am facut datoria, am ridicat licente, am aplicat sanctiuni bancilor", a amintit Isarescu.

Guvernatorul a atras atentia ca producatorii romani trebuie sa recastige piata din Romania.
"Este o anomalie ca Romania sa importe 70% din carne si 90% din fructe. Trebuie sa recastigam piata interna", a adaugat Isarescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor

Sursa: Business24

#BNR, #Isarescu, #economie, #recesiune, #crestere, #economie, #banci, #sanctiuni, #piata , #stiri BNR

Adaugă comentariu