Ministrii UE nu vor vota in februarie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 09:35

1060 citiri

Ministrii Justitiei si cei ai Afacerilor de Interne din cadrul Uniunii Europene nu preconizeaza sa voteze asupra unei decizii de a accepta Romania si Bulgaria in spatiul Schengen, cand se vor reuni, la 24-25 februarie, a declarat raportorul PE Carlos Coelho, citat de site-ul Novinite.com, informeaza NewsIn.

Prin urmare, Parlamentul European nu va trebui sa emita o pozitie privind progresele celor doua state pana la acea data, a adaugat eurodeputatul portughez.

Coelho si-a exprimat din nou dezamagirea fata de faptul ca accesul PE la rapoartele privind progresele Romaniei si Bulgariei a fost respins.

Numai raportorul a avut acces la rapoarte, dar nu a putut realiza copii sau notite, in timp ce colegii sai din comisia parlamentara de specialitate nu au putut citi documentele deloc.

Coelho si-a exprimat surprinderea si preocuparea fata de miscarea "inexplicabila" a Consiliului UE, apreciind ca obstructioneaza activitatea PE.

Eurodeputatii au cerut de altfel sa aiba mai multa influenta asupra deciziilor referitoare la Schengen.

Coelho a declarat pentru postul public bulgar de radio (BNR) ca le-a propus colegilor eurodeputati sa acorde Consiliului termen pana la 2 mai pentru a le prezenta toata documentatia privind Schengen.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului

Sursa: Business24

#progrese romania, #raport, #aderare schengen, #bulgaria , #stiri BNR

Adaugă comentariu