BRD Sogelease, afacerile cu 35% mai mari in 2010

Joi, 03 Martie 2011, ora 15:50

1964 citiri

BRD Sogelease IFN, societatea de leasing a BRD-Groupe Societe Generale, a afisat pentru anul trecut o valoare a bunurilor finantate de 99 milioane euro, in crestere cu 35% fata de 2009, in urma incheierii a peste 1.400 de contracte, informeaza NewsIn.

In portofoliul companiei, finantarile de vehicule au avut anul trecut o pondere de 32%, echipamentele - 53%, iar finantarile pe segmentul imobiliar au reprezentat 15%, "cu o distributie echilibrata in ceea ce priveste riscul de finantare".

"O crestere semnificativa s-a inregistrat in finantarea sectorului imobiliar, in contextul sporirii finantarilor de tip 'sale & lease-back', aceasta dovedindu-se o solutie viabila de obtinere a lichiditatilor in conditiile unei perioade de criza".

Sistemul "sale & lease-back" presupune vanzarea catre compania de leasing a unui activ aflat in proprietatea clientului, care isi pastreaza dreptul de folosinta si rascumparare asupra activului respectiv in baza unui contract de leasing pe termen lung, asigurandu-si in acelasi timp lichiditati.

"Cea mai puternica scadere s-a inregistrat in 2010 in domeniul finantarilor de vehicule si de echipamente pentru constructii, ca urmare a blocajului celor doua sectoare. In 2010, BRD Sogelease a imbunatatit procesul de recuperare si revalorificare al activelor aferente contractelor reziliate", se mai arata in comunicat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO

Sursa: Business24

#societatea de leasing, #BRD Sogelease IFN, #contracte, #constructii. , #stiri BRD

Adaugă comentariu